אתחיל במקרה מצחיק שקרה לי כשהיגעתי ללקוחה בפעם הראשונה לבשל אצלה.
אני מגיעה תמיד עם עגלת עבודה ..אשר בה יש תבלינים..סכינים קוצצים..פותחן קופסאות חשמלי(הולך יותר מהר)..ונייר אפיה..נייר אלומיניום...גליל נייר מגבות ומגבונים לחים(לניגוב הידיים.)
הגעתי אל הלקוחה ..הנחתי את הדברים מסודרים על המדף במטבח..הפשלתי שרוולים והתחלתי לחפש סירים ומחבתות כדי להתחיל לבשל.
חיפשתי בארונות...במגירות...נכנסתי לסלון חשבתי אולי בויטרינה בסלון....כלום....ממש כלום...אפילו לא היה כלי לבישול ביצים.
מאד התפלאתי ולמזלי הלקוחה היתה בבית..ניגשתי אליה ושאלתי אותה...דנה(שם בדוי) היכן כל הסירים שלך?.. היסתכלה עלי דנה ואמרה ...ממש בהכי אמיתי שאפשר...מה?לא הבאת גם את הסירים איתך?
היסכלתי עליה...לא ידעתי מה לענות...אך פתאום היתה לי הברקה ושאלתי אותה אם יש לה שכנה שהיא בידידותיות איתה....ענתה שכן...לקחתי מהשכנה את הסירים והחזרתי לה אותם אחרי הבישול ולאחר שהעברתי לכלי איכסון נקיים.
שמחתי שלפחות קנתה את המיצרכים ולא חשבה שגם את זה אני מביאה איתי.
ועכשיו לסידור המטבח...
בחגים אנו נוהגים לתת מתנות ולקבל...
בדרך כלל מקבלים אנו מתנות לבית.כלי בית חדשים...סרויסים...כוסות...כלים להגשה..
ועוד כלים רבים.
חלק גדול מאיתנו שומר את כל מה שמקבל גם אם אין צורך בזה.חלק גם משתמש בהם.
חלק אחר מהאנשים הולך לחנות ומחליף למשהו שצריכים.
אלו שלא מחליפים..אך גם לא צריכים ...דוחפים לתוך ארונות המטבח...והמתנה כעבור יומיים נישכחה לה..היגיעו חגים חדשים..ושוב אותו הדבר.
בפועל מה שקורה כמו בבגדים..דוחסים לארונות לא זוכרים מה שיש ו...פתאום יום בהיר אחד צועקים!!!
אין לי מקום לזוז במטבח..הארונות מפוצצים.
אז זהו...היגיע הזמן למיון...
כל מה שלא משתמשים....לא רוצים הוציאו שימו בצד ואם זה חדש באריזה אפשר להעביר הלאה למתנה כאשר מתארחים אצל חברים או קרובים...
חשוב ביותר לשמור את פתקאות הברכה שאתם מקבלים עם האריזה..כי חלילה לכם להביא מה שקיבלתם למי שנתן...וזה קורה..ואוי לבושה!!!
סטים של כלים לא מושלמים פשוט להעיף מהארון...לא לאגור בגלל שיש סנטימנטים לצלחת שקיבלתם במתנה או לאיזה ספל קפה עם כיתוב עליו מצחיק אך מעולם לא שתיתם ממנו.
חבל על המקום במדפים שהם תופסים.
גם למדפי המטבח דאגו מפעם לפעם לנקות מאבק .
לעולם לא לשים בתוך הארון כוסות הפוכות.כוסות וספלים צריכים לנשום ולא להיות עם הפנים למטה.
זה מביא ריח לא נעים לכוסות.
את הכלים של החגים שהם לא ביום יום לעלות למדפים העליונים.להשתדל להשאיר כלי חג באריזות המקוריות שלהם ואז זה גם לא צובר אבק.
גם סכו"ם של החגים מעלים למעלה.
מה שצריך להיות מול העיניים הם הכלים היום יומיים שתהיה לכם נגישות קלה לשלוף אותם.
סירים ומחבתות שרופים או בלי ידיות...זה מכוער..לפעמים גם נותן ריח לא נעים...להעיף!!!
גם במטבחים המודרניים של היום יש לשים בתוך המגירות נייר סופג כדי למנוע כתמים על המדפים.
ישנם גלילי נייר מגבות יותר עבים מהנייר הרגיל והם גם לא נקרעים.
במגירת השמן הקפה הסוכר...יש להחליף כל שבועיים עד חודש את הנייר הסופג.
לדאוג שתהייה מגירה עבור כל קופסאות הפלסטיק לאיכסון...ולא לערב אותם יחד עם הכלים של האוכל.
אם יש ילדים קטנים בבית ויש להם כלי אוכל משלהם..אפשר לשים יחד עם כלי הפלסטיק..אך מרוכז הכל בצד אחד...כך שהילד כשהוא רוצה כוס או צלחת שלו הוא יודע מהיכן לקחת.
רצוי שזה יהיה במגירה הראשונה בארונות מלמטה...בגובה שלילד קל להגיע ולא צריך לטפס.
אם יש מגירות במטבח ..להקצות מגירה אחת למגבות מטבח...לא רצים בשביל כל מגבת עד לחדר ההורים.
ולהקצות במטבח גם מגירת בלאגן(כן..לא טעיתם..אמרתי בלאגן...)כל מיני חפצים קטנים או ניירת שחייבת להיות במטבח..אך מסודר בסלסלות קטנות לפי נושאים..סלסלה לחשבונות..סלסלה לפקקים...סלסלה
לעטים ולנייר טיוטה למפתחות.. וכו"...
מתחת לתנור האפיה אם יש מגירות...תמיד תבניות האפיה יהיו שם בקומה העליונה .ובתחתונה לאכסן
את כל הששת למינהן...מערוך ועוד...
אם יש מקום אז גם לפלייסמטים(תחתיות לצלחות ולכוסות ומפות ליום יום....)
אם תתרגלו לשמור על הסדר בארונות המטבח...ולדאוג שתמיד שהכל יהיה מאורגן...
צלחות לחוד...כוסות לחוד...מגירות לסכו"ם...קערות וסירים מסודרים לפי גדלים...
תמיד יהיה מקום..יהיה נעים לפתוח את הארונות...ואתם תמצאו מהר כל דבר.
קבלו מתנות...קנו חפצים חדשים..אך תמיד לפני שמכניסים לארונות המטבח..הוציאו את הישנים השבורים והמלוכלכים....
שתהיה לכם שנה טובה מתוקה וחדשה.
שנת בריאות והרבה דבש....
ממני
עם הרבה אור ואהבה
איריס הסופרוומן שבדרך אליכם
והחיים שלכם מסודרים
0525903953